Waarom?

Onze vzw wil effectief mensen bijstaan “in recht en welzijn”. Zij aanziet elke mens, ook de meest kansarme mens, als een evenwaardige persoon, die hulp verdient. De zwaksten hebben  wel meer recht op nabije hulp zodat zij op weg gezet worden naar een zelfstandig optreden en hun achterstand kunnen goedmaken.

Vanuit onze statuten gaan we voor het christelijk principe van menswaardigheid en gaan wij zo nodig, als dat principe ontbreekt, “in protest”.  Mensen die we begeleiden voedsel moeten geven bv. doen we in principe al “onder protest” omdat het mensonwaardig is dat mensen zich op die manier moeten handhaven in onze luxueuze maatschappij.

Vanuit nabijheid laten we mensen naar ons toe komen, gaan wij naar hen toe, en zullen wij hen beantwoorden op hun noden en vragen. We verwijzen als het kan, we signaleren noden die wij kunnen aanduiden en we zoeken oplossingen waar die haalbaar zijn. En dit alles op een manier dat de personen die we bijstaan, zelf keuzes maken en beslissen wat voor hen van belang is.