Financiële hulp

Financiële steun is altijd welkom, zeker steun die bedoeld is om rechtstreeks hulp te bieden aan gezinnen. Daartoe is er recent een tweede mogelijkheid voor giften met fiscaal voordeel bij gekomen.  Wil je iets schenken? In de rechterkolom van deze website vind je hoe je via overschrijving ons een gift kunt overmaken met of zonder fiscaal voordeel.

De laatste tijd kregen we opnieuw vragen van ouders die de schoolkosten van hun kinderen niet kunnen betalen. Zeker als ze kiezen voor studies in het secundair, waarvoor de studenten extra werkmateriaal moeten aankopen, om kapper te worden bijvoorbeeld, is het moeilijk voor hen: hier komen veel extra kosten bij kijken.

We krijgen regelmatig vragen naar hulp voor het betalen van medische kosten: en dat gaat niet over essentiële medicatie – want daarvoor bestaat meestal een vorm van terugbetaling –  maar over zaken zoals neusdruppels voor kinderen, anti-hoofdpijn of anti-migrainemiddeltjes, hoestfles voor kinderen, ontsmettingsmiddelen van wonden…   ; weet je dat, als kleine zaken slecht opgevolgd kunnen worden met hulp van deze “minder-noodzakelijke medicatie”, dan kan het ook snel bergaf gaan met de gezondheid.

Bij voedselhulp maken we gebruik van gekregen en zelf aangekochte middelen. In sommige gevallen kunnen noodlijdenden onmiddellijk een bepaald bedrag aan voedingswaren halen in de nabije winkel, waar Wereld-Delen dan nadien de rekening betaalt. Misbruik komt daar zelden bij voor.

Dus, als je financiële hulp wilt geven, dan zie je al aan deze enkele voorbeelden dat het nodig is. Dankjewel aan onze trouwe en aan elke nieuwe schenker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.