Buddy’s gezocht te Lier

Naast begeleiders, die op redelijk intensieve wijze nieuwkomers te Lier bijstaan en wegwijs maken, is er ook nood aan buddy’s die “lossere” contacten met nieuwkomers opnemen.

Vluchtelingen met een tijdelijk of definitief verblijf hebben meestal al hun “weg gevonden” in onze omgeving. Maar toch blijven ze geconfronteerd worden met dingen, die toch niet voor de hand liggend zijn.

Ook al volgde je een paar jaren Nederlandse les voor anderstaligen, toch geeft dat vaak problemen als men een andere opleiding volgt. Wat wat zijn die vaktechnische termen zo verschillend van gewone spreektaal en wat betekenen die kleine details uit de wegcode als je een rijbewijs wilt halen, en…

Of soms zijn er eenvoudige noden en kan een buddy zinvol werk doen gewoon door samen met een nieuwkomer wat aan ontspannende activiteiten te doen en hen bijvoorbeeld helpen om in een sportvereniging in te schrijven of de drempel te overwinnen om naar een muziekschool of culturele kring (bv. fotoclub) toe te stappen. Als coach win je het vertrouwen en kunnen de nieuwkomers nieuwe stappen zetten, die ze anders in hun eenzaam verblijf tussen velen nooit zouden doen.

Heb je zin om buddy te worden van een nieuwkomer in Lier? Laat dan even iets van jou horen via deze link.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.